Nedre Bakstevold gård

Vestfoldkje ble etablert i 2006 på Nedre Bakstevold i Re kommune. Vi leverer kjekjøtt av Boergeit. Produksjonen er ikke så stor, men vi forsøker å levere ferskt kjøtt store deler året. Vi har ca 20 mordyr, som gir 40-50 kje i året. Driften i fjøset er gammeldags og uten automatikk. Sammen med tradisjonell dyre-, korn- og høyproduksjon er gården også arena for praktisk pedagogikk, læring og mestring. Hver dag er dyrene i kontakt med barn og unge, samtidig som elevene får utfordret seg litt fysisk. Det er veldig fint for begge!

”Vi jobber kontinuerlig for å øke barn og unges mestringsfølelse, motivasjon, trivsel og læring”

Kjekjøtt er ett meget magert og proteinrikt kjøtt. Danske tester viser at kjekjøtt inneholder mindre fett enn okse og lam, mens protein innholdet er på samme nivå.
Dyrene har tilgang på utegang hele året, både sommer og vinter. På sommeren beiter de gress, urter, blader og bark mens på vinteren får de egetprodusert høy og korn, samt greiner av grantrær som er felt i skogen. De er også i kontakt med andre dyr som hester og kaniner.
Vi har hørt sagt at ”Kjøtt fra Boer-kje er noe for seg selv. Ligger i smak, tekstur og aroma en plass mellom kylling og kalv, men har sine karakteristiske trekk. Det er saftig, men magert”. Vi leverer hovedsakelig kjøtt direkte og kan ta imot bestilling privat.
På gården har vi også en gårdsbutikk der vi selger ullprodukter som pledd, sokker, såler, kjoler og tøfler, treleker, økosjokolade, lokalt håndtverk samt diverse hesteprodukter.

”Alle på Nedre Bakstevold gård skal alltid vises respekt og omsorg slik at dyr og mennesker har en fin opplevelse av samvær med egne og andre raser”.